Yellow Culture

Rotterdam

Onze cultuur

Het leven is te kort om het ‘redelijk’ naar je zin te hebben. Je moet prioriteiten stellen, keuzes maken. Anders steel je wat het meest waardevol is: tijd! Tijd om te genieten, tijd om te ontdekken, tijd om alles eruit te halen dat erin zit. Of om met mij af te spreken. Als je tijd hebt tenminste.

Marcel Bakker, HR manager

 

Open en eerlijkheid

Onze software moet transparantie in de keten creëren en ervoor zorgen dat kennis/data snel gedeeld wordt. En zo zien wij het ook graag bij onze collega’s. Het is voor ons erg belangrijk dat je open en eerlijk tegen elkaar kunt zijn. Mocht je ergens in je werk niet uitkomen dan kun je altijd aankloppen bij een collega. Door elkaar te helpen en intensief samen te werken, weten we ieder project op een succesvolle manier af te ronden.

 

De SCRUM-evangelist

Yellowstar is een echte SCRUM-evangelist. SCRUM is een projectmethode die ervoor zorgt dat continu de vaart in een project blijft door kortcyclisch opleveren van stukjes software. Het gevolg is veel ruimte, flexibiliteit en een grote mate van betrokkenheid binnen de projecten. Maar wat merk jij van deze methode? Nou dat is heel simpel: iedere dag een Stand-up waar jij en je collega’s elkaar op de hoogte houden van de voortgang van het project. Waar jij vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt en je collega’s kunnen helpen.

 

Kennis

Wat wij erg belangrijk vinden is dat jij je ontwikkelt! Je krijgt hier vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen en te doen waar jij goed in bent! Yellowstar biedt haar medewerkers enkele malen per jaar de mogelijkheid om interne workshops te volgen. Je kunt hierbij denken aan SCRUM-trainingen of APEX-trainingen. Wil je meer weten over de scholing en kennisdeling binnen Yellowstar? Bezoek dan de Star Academy pagina.

 

De VriMiBo en de Personeelsvereniging

Na een week werken is het natuurlijk ook tijd voor onstpanning. Daarom hebben we iedere vrijdagmiddag een borrel op kantoor. Gezellig met collega’s de week afsluiten en even het werk achter je laten. Yellowstar heeft een personeelsvereniging. Deze personeelsvereniging verzorgt minimaal 3 keer per jaar een leuk uitje met het hele team. Veelal is het een actief uitje die eindigt met een gezellige bbq/dinner en een borrel. Je kunt hierbij denken aan quad rijden, ijsracen of een experience in een grote stad.  Geef toe… dit wil jij toch niet missen? Nog niet overtuigd? Bekijk hieronder de foto collage.

 Zomeruitje  2016-06-07 18.56.03  Yellowstar team  December  Zomerbbq  Prijzen  DP  2016-06-07 18.55.26  Borrel   

 

 

Het mooi van werken bij Yellowstar

Werken bij Yellowstar is zeer uitdagend en kan ook complex zijn. Het is daarom belangrijk dat teams als een geoliede machine samenwerken. Daarom worden er voor de teams regelmatig team-buildingsessies gehouden. Tijdens één van deze sessies werd gevraagd wat “het mooie is van werken bij Yellowstar Solutions”. Hieronder zie je de uitkomst over hoe jouw collega’s het werken bij Yellowstar ervaren. Wij zijn hier in ieder geval erg trots op!

Het mooie van werken bij YSS
  • Groei mogelijkheden
  • Reistijd
  • Groep fijne collega’s
  • Je mag jezelf zijn
  • Er wordt rekening gehouden met kwaliteiten + minder sterke kanten
  • Waardering
  • Persoon + dynamiek
  • Vrijheid + flexibiliteit
  • Onderdeel van transitie naar professionalisering